Wat heb ik nodig?
1 pak Koopmans Tarwebloem
115 gram bloem
3 eieren
2 dl karnemelk
1 tl bakpoeder
snufje zout
boter of olie
Keukengerei
mixer of garde
beslagkom
Tefal pannenkoekenpan
Bereiden
- Om de pannenkoeken extra luchtig te maken gebruik je een oude truc: scheid de eieren, en klop het eiwit apart stijf! maakt het extra fluffy!
- De eigelen mix je met de bloem, melk zout en bakpoeder tot een stevige massa, en dan schep je het eiwit erdoorheen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
- In een grote pan, maak je wat kleinere, dikke hoopjes. als de ene kant bruin is, leg je je eventuele beleg naar keuze opje pancake en draai hem om. Let op: beter de pancakes wat langer op lager vuur dan snel proberen te bakken.
- Met spek en stroop, stukjes banaan, bosbessen, of gewoon met goede honing of een klontje boter. Ze zijn zowel hartig als zoet te eten, maar zoet is stiekem lekkerder.