Bereidingstijd circa 30 minuten
appelpannenkoek met amandel en honing
Wat heb ik nodig?
1 pak Koopmans Pannenkoeken Volkoren
1 l melk
4 eieren
1 zakje (Dr. Oetker) vanillesuiker
3 el honing
2 tl gemalen kaneel
3 geschilde appels, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden
1 zakje (Dr. Oetker) amandelschaafsel
250 ml slagroom
verse muntblaadjes
boter of olie
Keukengerei
mixer of garde
beslagkom
Tefal pannenkoekenpan
Bereiden
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en 3 eetlepels honing stijf.
- Doe de mix en 2 theelepels gemalen kaneel in een beslagkom en voeg de helft (500 ml) van de melk en 2 eieren toe.
- Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
- Voeg al roerend de rest (500 ml) van de melk en nog eens 2 eieren toe.
- Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of een scheutje olie in de pan.
- Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem, druk 6 plakjes appel in het natte beslag en strooi wat amandelschaafsel over de pannenkoek. Bak de pannenkoek aan beide zijden bruin.
- Serveer de pannenkoek met de plakjes appel naar boven.
- Versier de pannenkoek met de opgeklopte slagroom en een blaadje munt.