Bereidingstijd circa 45 minuten
Braziliaanse pannenkoeken
Wat heb ik nodig?
1 pak Koopmans Pannenkoeken Compleet
700 ml water
boter of olie
Voor de gekruide kip:
25 gram cajunkruiden
2 gram knoflook
300 gram kipfiletreepjes
20 gram (20 ml) olijfolie
1 tl citroensap
5 gram rode peper
Groenten:
150 gram rode paprika
150 gram groene paprika
150 gram maïs uit blik
100 gram ananas
100 gram mango
Voor het garneren:
geraspte kokos
basilicum
jalapenos pepertjes
Keukengerei
mixer met garden of handgarde
beslagkom
Tefal pannenkoekenpan
Bereiden
Mis en place kip:
- Meng cajunkruiden en olijfolie in een kom en voeg ragfijn gesneden knoflook en rode peper toe. Voeg citroensap en citroenrasp toe en de fijn gesneden kipreepjes. Laat dit even 15 minuten staan.
- Snijd rode en groene paprika in vierkante stukken van 1 cm.
- Snijd de ananas en mango in kleine stukjes.
- Roer de pannenkoekmix met het water tot een glad beslag en laat minimaal een half uur rusten.
Bakken en garneren:
- Bak de kip aan op matig vuur en voeg de groenten toe. Bak tot de juiste gaarheid is bereikt. Voeg op het laatst nog de ananas en mangostukjes toe.
- Bak de pannenkoeken op matig vuur gaar en bruin.
- Serveer de pannenkoeken met de warme kip. Bestrooi de rand met kokosrasp.
- Garneer met basilicum en een jalapenos pepertje.